– veelgestelde vragen –

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen

Algemeen

Fête de la Musique is oorspronkelijk bedacht in Frankrijk. Op de langste dag van het jaar (21 juni) staat het hele land in het teken van muziek. In iedere stad, klein of groot, in elk dorp en iedere buurt worden op deze dag muziekactiviteiten georganiseerd. Voor en door jong en oud, voor zowel professionals als amateurs.

Ermelo is sinds 2008 het eerste dorp in Nederland met haar eigen Fête de la Musique. Dit wordt altijd gevierd op de dichtstbijzijnde zaterdag bij 21 juni. Door het hele dorp en in veel kerken wordt er dan muziek gemaakt door amateurs én professionals. De toegang is voor iedereen gratis!

Fête de la Musique hoort eigenlijk op de langste dag van het jaar plaats te vinden, op 21 juni. In Ermelo kiezen we altijd voor de zaterdag die het dichtst bij die datum ligt. In 2023 hebben we voor zaterdag 17 juni gekozen.

Voor muzikanten

Op de website vindt u onder het kopje aanmelden een inschrijfformulier. Vul dit formulier alstublieft zo volledig en duidelijk mogelijk in, inclusief al uw eventuele wensen, want dat maakt het voor ons makkelijker om bij het samenstellen van het programma zoveel mogelijk aan ieders wensen tegemoet te komen.

Het korte antwoord is: Nee helaas is er geen vergoeding beschikbaar.

We leggen dat wel graag uit. Ons doel is om zoveel mogelijk muzikale talenten mee te kunnen laten doen aan Fête de la Musique Ermelo.Jong, oud, amateur of professional: iedereen mag zich aanmelden. Dat is echter financieel alleen maar haalbaar als iedereen gratis optreedt. We kunnen dus geen vergoeding beschikbaar stellen. We hebben daarentegen wél geweldige podia beschikbaar (waarvan een aantal met techniek en versterking) en natuurlijk een fantastisch publiek!

Ja dat kan zeker en we zullen ook ons best doen om zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen. We kunnen alleen niks beloven, want als er heel veel aanmeldingen én voorkeuren voor dezelfde locaties zijn dan zullen we keuzes moeten maken.

We hebben helaas geen consumptiebonnen, dus neem voldoende drinken mee. Zeker bij de buitenpodia kan het erg warm worden.

Voor bezoekers

Daar kunnen we heel kort over zijn: niks! De toegang is helemaal gratis.

Nee hoor, dat is niet nodig. U bent overal van harte welkom, de toegang is bij alle locaties gratis!

In principe wel, maar sommige locaties liggen wel iets verder buiten het centrum. Veel van onze bezoekers komen daarom op de fiets om zo gemakkelijk alle locaties te kunnen bereiken. In het centrum is ruim voldoende gelegenheid om uw fiets te stallen. Let wel op dat een groot deel van het centrum tijdens Fête de la Musique gesloten is voor álle verkeer.

Het maken van het programma is een complexe puzzel. U vindt het programma daarom pas online als alle deelnemende artiesten akkoord zijn. Meestal is dit daardoor pas begin juni. U kunt het programma dan hier vinden.