– IN DE MEDIA –

Fête de la Musique Ermelo in het nieuws

Bestuur Fête de la Musique Ermelo zoekt deelnemers voor de 15e editie

19 december 2023

IN: ermelo.nieuws.nl

Het muziekfestijn Fête de la Musique vindt voor de 15e keer plaats op zaterdag 22 juni 2024. Het bestuur dat bestaat uit Dick van Leeuwen, Hans de Jonge, Hans van der Roest en Carola Top zijn al druk met de voorbereidingen.

Bestuur Fête de la Musique Ermelo zoekt deelnemers voor de 15e editie – Ermelo (nieuws.nl)

Foto: archief Grietje-Akke de Haas
Het dagelijks bestuur van FDLM Carola Top, Hans de Jong, en Dick van Leeuwen. De energie en het enthousiasme spat er bij dit drietal van af als een super geolied lopende machine. - Arda Konings

Volle pleinen tijdens zinderende 14e editie van Fête de la Musique Ermelo 2023

20 juni 2023

IN: Ermelo’s Weekblad

Afgelopen zaterdag beleefde Ermelo de 14e editie van het muziekspektakel Fête de la Musique, dat nergens in ons land zo groots wordt gevierd als in Ermelo. Straten en pleinen stroomden vol bezoekers voor de vele optredens verspreid door het dorp. 

Volle pleinen tijdens zinderende 14e editie van Fête de la Musique Ermelo 2023 – Al het nieuws uit Ermelo (ermelosweekblad.nl)

Fete de la Musique ook in Suriname en Nederland

21 juni 2023

IN: culturu.com

n de Nederlandse steden Amsterdam, Rotterdam, en  Eindhoven zijn de initiatieven voor Fete de La Musique tot nu toe kleinschalig geweest Het eerste dorp dat Fete de la Musique organiseerde was Ermelo. De Fete de La Musique werd daar vanaf 2008 het weekend volgende op 21 juni georganiseerd en groeide elk jaar met tientallen bands. 

Fete de la Musique ook in Suriname en Nederland – Culturu.com

Fête de la Musique: vol en vrolijk muziekfestival

18 juni 2023

IN: Ermelosche Courant

Op teenslippers en in korte broek slenterend vanaf de slechts deels bezette parkeerplaats bij het Kerkelijk Centrum hoorde je links en rechts al flarden muziek, drums, tonen en geluid van mensen. Het voetgangersgebied gonsde van het publiek, blues drong door vanaf Café Bruin. Eerst nog even zoeken, is het wel zo druk als je denkt? Waarom fietsen er eigenlijk nog mensen in andere delen van Ermelo en is niet iederéén in het centrum? Maar toen om 15.00 uur Samba At Sea met steeldrums en al de vaart erin zette op het Pauwenplein was het heel duidelijk: het was hartstikke druk.

Fête de la Musique: vol en vrolijk muziekfestival – Wij zijn Ermelo – DE ERMELOSCHE COURANT

Muziekfeest Fete de la Musique Ermelo onverminderd populair: ‘Gratis toegang en veel muzikaal talent’

9 juni 2023

IN: De Puttenaer

Het was de ondernemende en gedreven Alike Last uit Ermelo, die het Franse ‘Fete de la Musique’ (FDLM) – dat inmiddels wereldwijde faam geniet – naar Ermelo deed overwaaien. De eerste editie was een ongeëvenaard succes dat naar meer smaakte. Op 17 juni vindt het muziekfeest voor de 13e maal plaats en wordt het nergens in ons land zo groots gevierd als in Ermelo.

Muziekfeest Fete de la Musique Ermelo onverminderd populair: ‘Gratis toegang en veel muzikaal talent’ – De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Het was docente Frans, Alike Last, die het Fete de la Musique Ermelo in 2007 introduceerde is ons dorp. Arda Konings
Bestuursleden Hans de Jonge, Dick van Leeuwen en Carola Top. Foto: Grietje-Akke de Haas

Vernieuwd bestuur gaat voor gevarieerd Fête de la Musique 2023 in Ermelo

13 maart 2023

IN: ermelo.nieuws.nl

Dick van Leeuwen glundert zoals we zo van hem gewend zijn. Het is namelijk gelukt het bestuur van stichting Fête de la Musique (FDLM) weer op volle sterkte te krijgen. Als voorzitter van het bestuur zou Dick, hoe fanatiek en betrokken hij ook is bij het jaarlijks terugkerende muziekfeest in Ermelo, er in zijn eentje immers niet in slagen de 14e editie van het FDLM op poten te zetten.

Vernieuwd bestuur gaat voor gevarieerd Fête de la Musique 2023 in Ermelo – Ermelo (nieuws.nl)

Fête de la Musique

DATUM: 12 juni 2023

IN: Recreatiekrant Veluwe

Als iets al jarenlang een succes is, moet je daar niet zoveel aan veranderen. Dus ook dit jaar weer zo’n podia in en om het centrum van Ermelo, waar iedereen kan genieten van diverse muziekoptredens met veel variatie.

Fête de la Musique – recreatiekrantveluwe.nl

Regimentsfanfare trapt Fête de la Musique af

11 juni 2023

IN: Ermelo van NU

Voorzitter Dick van Leeuwen: ,, Het is in samenwerking met de gemeente Ermelo en defensie gelukt om deze professionele muzikanten hier naar toe te halen en daar zijn wij enorm trots op!” Dit concert wordt overigens mede mogelijk gemaakt door Van Buuren Opleidingen en Sight Landscaping, beiden uit Ermelo.

Regimentsfanfare trapt Fête de la Musique af – Ermelo van NU! | Het nieuws dat je pakt!

foto: Natalie Overkamp

Feest in Ermelo met een groots Fête de la Musique

20 juni 2022

IN: Ermelo van NU

Eindelijk… na twee jaar afwezigheid mocht het weer. Het dertiende Fête de la Musique kon zaterdag 18 juni toch worden gehouden. En daar waren niet alleen de bezoekers aan toe, maar ook de muzikanten, horeca en de organisatie. En ondanks dat het wel heel erg warm was, kwamen er, volgens de organisatie, toch zo’n vijfduizend bezoekers op het evenement af.

Feest in Ermelo met een groots Fête de la Musique – Ermelo van NU! | Het nieuws dat je pakt!

Fête de la Musique Ermelo: 88 concerten en duizenden bezoekers verwacht

11 juni 2022

IN: Harderwijker Courant

Eindelijk… na twee jaar mag het weer! Op zaterdag 18 juni is Ermelo weer één groot podium en viert muziek de boventoon. De voorpret zit er dan ook goed in bij het bestuur van het muzikale evenement ‘Fête de la Musique’. 

Fête de la Musique Ermelo: 88 concerten en duizenden bezoekers verwacht – Al het nieuws uit Harderwijk (harderwijkercourant.nl)

Het bestuur van FDLM Ermelo is er helemaal klaar voor en brengt alvast een toast uit op het naderende muziekspektakel | Arda Konings

FêTE DE LA MUSIQUE

Op die ene dag in het jaar dat donker maximaal
verbannen is en we net doen alsof een zomer ons
tweeënnegentig dagen zon en warmte brengt,

valt er veel te vieren, van licht op de langste dag
tot muziek in de kortste nacht; tonen die dorpelingen
doen deinen, draaien en dansen. Op die dag,

die uitzonderlijke dag, laten wij woorden stromen,
snaren trillen, klanken klinken, blazen wij lucht
en zetten samen de jaargetijden luister bij.

Fiet van Beek, 2017

Een gedicht naar aanleiding van het Fête de la Musique en voorgedragen op 24 juni 2017 tijdens Fête de la Musique.

FêTE DE LA MUSIQUE – Dorpsdichter Ermelo